Бивши министри на Сакскобуррготски се събраха във Врана


Бивши министри на Сакскобуррготски се събраха във Врана

Царят има нотариален акт за остров Св. Тома, но никога не го е поискал, обяви Соломон Паси
04 септември 2018, 
Бивши министри на Сакскобуррготски се събраха във Врана
 
Бивши министри в правителството на Симеон Сакскобургготски и в Тройната коалиция се събраха в двореца Врана, за да решат "как да помогнат", след като преди дни Софийски градски съд се произнесе, че Дворецът "Врана"е държавна собственост. На неформалната сбирка дойдоха Милен Велчев, проф. Даниел Вълчев, Николай Василев, Мехмед Дикме, юристът Асен Ошанов, Максим Бехар, Соломон Паси, адвокат Антон Станков и др. Самият Симеон Сакскобургготски е в чужбина и не е присъствал, съобщава Дир.Бг.
 
"Нека сега премиерът Борисов се заеме с казуса, след като толкова години нищо не се прави. Иначе очаквам Симеон Сакскобургготски да продължи да търси правата си на собственик на имоти в България пред съда в Страсбург", каза финансистът Владимир Каролев. Според него царските имоти не подлежат на реституция, тъй като те никога не са били стопанисвани от държавата. Каролев цитира глава 11 от Търновската конституция, според която "държавните имоти принадлежат на българското царство и с тях не може да се ползват нито князете, нито техните роднини, начинът, по който такива имоти се отстъпват и разпореждането с приходите им трябва да се определя със закон, а те да се управляват от министър".
 
Бившият министър на държавната администрация Николай Василев сподели, че сбирките му с негови колеги във Врана при Царя не са нещо ново. "Събираме се при Симеон Сакскобургготски. Много хора ме питат как е царят и се учудват, когато има кажа, че той живее в България. След 30 години демокрация преходът още не може да свърши", каза той.
 
Соломон Паси, който също е близък до царското семейство, разказа, че остров Св. Тома също е на Симеон Сакскобургготски, защото има такъв нотариален акт, но никога не го е поискал.


«Всички новини
 

Бивши министри на Сакскобуррготски се събраха във Врана Бивши министри на Сакскобуррготски се събраха във Врана