Доживотен затвор без замяна за руснака Герман Костин за убийство на дете!


Доживотен затвор без замяна за руснака Герман Костин за убийство на дете

 16 ЮЛИ 2018, 13:16  561 6
 
Година след ареста, Костин идваше в съда с патерици, а на последните заседания вече е на носилка. Снимка: БГНЕС
Руснакът Герман Костин беше осъден на доживотен затвор без право на замяна за убийството на 5-годишния Никита Плотников.
 
Делото приключи на първа инстанция в Софийския градски съд след две години тежки заседания, в които подсъдимият се оплаква от различни заболявания и се държи арогантно в залата.
 
Убийството на детето беше извършено през февруари 2015 г. Според обвинението Костин е удушил, а след това е вкарал тялото му в куфар и го е изхвърлил в язовир Искър край Кокаляне. По кърпа, с която беше увито детето, разследващите откриха ДНК-материал, който съответства на този на Костин. През март 2105 г. минувачи случайно се натъкнаха на тялото, а дни преди това беше открита мъртва и майката на детето – Ана Леонтиева. Разследващите предполагат, че Костин е убил и нея, но доказателства не бяха събрани и той не е обвинен.
 
Според прокуратурата, мотивът за убийството на детето е свързан със стотици хиляди евро, които Костин е получил от семейството на жертвите. Той имал бизнес с недвижими имоти със съпруга на Леонтиева в Северен Кипър, който се включил в няколко проекта, които Костин му предложил. За две години подсъдимият получил над 185 000 евро, а в последния проект, бащата на убитото дете вложил 260 000 евро. През 2014 г. Ана Леонтиева решила да се разведе със съпруга си и Костин се притеснил, че тя може да има претенции към инвестициите.
 
Костин имал приятелски отношения със семейството и след развода убедил жената да се премести с детето в България, където им предоставил едно от жилищата си в София. Тя започнала да пита Костин за сделките с нейните имоти в Северен Кипър и така той решил да извърши убийството. Костин предложил да закара майката и детето на почивка в Приморско, като тримата са заснети от камери на бензиностанции, а след това Костин е засечен в обратна посока само с детето.
 
Тялото на майката беше намерено на 2 март 2015 г. до тракийско селище Бегликташ в района на Приморско. След като останал сам с малолетното дете, Костин решил да се освободи от него, като го удушил, повил го с хавлиена кърпа и го поставил го в куфар, който след това захвърлил в язовир Искър.


«Всички новини
 

Доживотен затвор без замяна за руснака Герман Костин за убийство на дете! Доживотен затвор без замяна за руснака Герман Костин за убийство на дете!