Задържаха двама при спецакция на полицията във Варна, имаше и преследване!


Задържаха двама при спецакция на полицията във Варна, имаше и преследване!
 27.07.2018
 
 
При проведена специализирана полицейска операция по линия на престъпни посегателства над МПС, реализирана на територията на ОД на МВР – Варна, съвместно със служители на ГД "Национална полиция" и ТСБОП, са задържани двама мъже, извършили кражба на лек автомобил.
 
В хода на полицейските действия, след краткотрайно преследване, в м-ст "Манастирски рид" е задържан 45-годишен мъж от Варна, известен на МВР и осъждан, установен като извършител на противозаконно отнемане на л.а. "Фолксваген", паркиран в к.к. Златни пясъци. Автомобилът е намерен. При последвалите оперативно – издирвателни дейности е задържан и 37-годишен мъж от Ловеч, съпричастен към извършеното престъпление.
 
На два адреса в града и в два автомобила, проверени по време на операцията, са намерени и иззети множество приспособления за отключване и привеждане в движение на откраднатите автомобили.
 
Работата по документиране и доказване на престъпната дейност продължават под надзора на Районна прокуратура – Варна. С.Д. (45 г.) е задържан за срок до 72 часа, повдигнато му е обвинение. С.В. (37 г.) е задържан за срок до 24 часа.
 
Задържан е още един извършител на кражба на л.а. "Фиат", паркиран на паркинг в града. 38-годишният извършител е известен на органите на реда и осъждан. Автомобилът е намерен и върнат на собственика му. По случая е образувано досъдебно производство.


«Всички новини
 

Задържаха двама при спецакция на полицията във Варна, имаше и преследване! Задържаха двама при спецакция на полицията във Варна, имаше и преследване!