„Пирогов“ с кошмарни новини за 6-годишния Марти, премазан на тротоар в Сандански от нервен шофьор


„Пирогов“ с кошмарни новини за 6-годишния Марти, премазан на тротоар в Сандански от нервен шофьор

26.07.2018
 
Крайно тежко остава състоянието на 6-годишното дете, което бе блъснато на тротоар от автомобил в Сандански.
 
За момента детето е стабилизирано, но опасност за живота му има, съобщиха на извънреден брифинг в „Пирогов“, където детето е настанено.
 
Момченцето беше блъснато от автомобил на тротоар в Сандански вчера сутринта.
 
Шофьорът на колата е 73-годишен мъж, който при катастрофата ударил и два паркирани автомобила.
 
Въпреки че улицата е била затворена за ремонт, водачът не се е съобразил със забраната и подкарал по наклонената отсечка с висока скорост.
 
Детето беше транспортирано в болницата в Сандански в тежко състояние и му бе направена спешна операция. Вчера то бе транспортирано в столичната болница „Пирогов“.
Състоянието му изисква непрекъснато наблюдение, реанимационни мероприятия и лечение. Има реална опасност за живота му. Момченцето е било оперирано, изваден му е далакът.
 
„Плаках като малко дете, когато научих. Момченцето е много жизнено, постоянно си играе. Моля се на Господ да се оправи, само това искам“, заяви местен жител на Сандански, който познава и възрастния човек зад волана на колата.
 
„С жена му заедно сме израснали. Той е свестен човек. Беше инженер, началник в завода“, посочи той.
 
„Момченцето лежеше в локва кръв. Имаше много кръв. Семейството е добро. Майката е много грижовна“. Това заяви за Нова тв свидетелка на тежкия инцидент.
 
В сряда малко преди 9.00 часа екипи на ВиК в Сандански пристигнали с багер на улица „Александър Буйнов“. Паркирали тежката машина на улицата и поставили сигнализация, че пътят е затворен.
 
Около багера се събрали деца от квартала, за да го разгледат – сред тях и 6-годишният Мартин. Докато се организирали да започват, към екипите на ВиК се приближил възрастен мъж. Той поискал да мине с колата си покрай багера, но му било отказано.
 
Вероятно ядосан, мъжът се качил в автомобила, натиснал газта, проправил си път между багера и паркираните на тротоара коли. Миг по-късно прегазил и детето.
 
В момента на удара до малкия Мартин е стоял шефът на водното дружество в Сандански. Мъжът е в шок от преживяното и не пожела да застане пред камерата на телевизията.
В момента на инцидента заедно с детето около багера са били още 5-6 деца. Всички те са невредими. Шофьорът на колата, останал на мястото на произшествието и е бил задържан. Той не е употребил алкохол, съобщиха от държавното обвинение. Прокуратурата се зае със случая.


«Всички новини
 

„Пирогов“ с кошмарни новини за 6-годишния Марти, премазан на тротоар в Сандански от нервен шофьор „Пирогов“ с кошмарни новини за 6-годишния Марти, премазан на тротоар в Сандански от нервен шофьор